تبلیغات
از شیر مرغ تاجون ادمی زاد - خواص تخم مرغ
 
از شیر مرغ تاجون ادمی زاد
ما میتوانیم
                                                        
درباره وبلاگ

باسلام
این وبسایت در جهت اموزش زیست یاری رسان شماست
و متعلق به گروه 1 ، مدرسه سیناییان ، کلاس 3/1 می باشد
دیگر لینک های ورود : zisttak.tk
مدیر وبلاگ : طه باغبانی
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
سه شنبه 6 فروردین 1392 :: نویسنده : طه باغبانی
ادامه مطلب........



تخم مرغ؛ غنی ترین منبع پروتئین تخم مرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامین ها و املاح ضروری است و می تواند به عنوان یك ماده غذایی مهم در برنامه غذایی افراد وجود داشته باشد. نیازهای تغذیه ای افراد برحسب جنس و سنشان متفاوت است. جدول زیر مقدار موادمغذی موجود در تخم مرغ و همچنین درصدی را كه این میزان موادمغذی در زنان و مردان بالغ نسبت به RNI( مقدار دریافت مرجع مواد مغذی در روز) تأمین می كنند، نشان می دهد. در ضمن این میزان ها بر اساس مقدار ماده موجود در داخل یك تخم مرغ متوسط ( 58 گرم ) است و وزن پوسته تخم مرغ حساب نشده است.   درصد در مردان 19 تا 50 ساله درصد در زنان 19 تا 50 ساله مقدار واحد مواد مغذی موجود در یك تخم مرغ متوسط - - 51/6   وزن - - 38/8 گرم آب 3 4 76 كیلوكالری انرژی 12 14 6/5 گرم پروتئین - - خیلی كم گرم كربوهیدرات RNI ندارد RNI ندارد 5/6 گرم چربی RNI ندارد RNI ندارد 1/6 گرم چربی اشباع RNI ندارد RNI ندارد 2/4 گرم چربی غیراشباع مونو RNI ندارد RNI ندارد 0/6 گرم چربی غیراشباع پلی - - ندارد گرم فیبر غذایی املاح: 4/5 4/5 72 میلی گرم سدیم 3 3 67 میلی گرم پتاسیم 4 4 29 میلی گرم كلسیم 19 19 103 میلی گرم فسفر 2 2 6/2 میلی گرم منیزیوم 11 7 1 میلی گرم آهن 7 10 0/7 میلی گرم روی 3 3 0/04 میلی گرم مس 19 19 27 میلی گرم ید 3 3 83 میلی گرم كلر RNI ندارد RNI ندارد 93 میلی گرم گوگرد 8 10 6 میكرو گرم سلنیم ویتامین ها: 14 16 98 میكروگرم ویتامینA 9(تا 65 سال) 9(تا 65 سال) 0/9 میكروگرم ویتامینD RNI ندارد RNI ندارد 0/57 میلی گرم ویتامینE - - ندارد میلی گرم ویتامینC 5 6 0/05 میلی گرم تیامین(B1) 18 22 0/24 میلی گرم ریبوفلاوین(B2) 11 15 1/94 میلی گرم نیاسین(B3) 4 5 0/06 میلی گرم ویتامینB6 13 12 26 میكروگرم اسید فولیك 87 87 1/3 میكروگرم ویتامین B12 RNI ندارد RNI ندارد 10 میكروگرم بیوتین RNI ندارد RNI ندارد 91/0 میكروگرم اسید پانتوتینك مطابق با جدول بالا به شرح هر یك از این مواد مغذی می پردازیم. ارزش انرژی زایی تخم مرغ: یك عدد تخم مرغ متوسط 76 كیلوكالری انرژی دارد و مصرف روزانه یك عدد تخم مرغ، 3 درصد نیاز انرژی یك مرد بالغ و 4 درصد نیاز انرژی یك زن بالغ را تأمین می كند. پروتئین: تخم مرغ منبع بسیارغنی پروتئین است. ارزش بیولوژیكی پروتئین تخم مرغ بسیار بالاست و نسبت به سایر منابع پروتئینی مثل لبنیات، گوشت ها و حبوبات غنی تر است. پروتئین تخم مرغ دارای تمامی اسیدآمینه های ضروری برای سلامتی بدن می باشد. بنابراین مصرف تخم مرغ با سایر موادغذایی كه از نظر پروتئینی فقیر هستند مانند نان ، برنج و غلات، باعث تكمیل ارزش پروتئینی غذا می شود. 5/12 درصد وزن تخم مرغ را پروتئین تشكیل می دهد و هم در زرده و هم در سفیده وجود دارد. ولی بیشتر در سفیده تخم مرغ و به نام آلبومین وجود دارد. در نمودارهای ارزیابی كیفیت پروتئین موجود در موادغذایی، همیشه تخم مرغ در بالاترین حد یعنی 100 قرار دارد و بعنوان استاندارد مرجع برای سنجش پروتئین سایر غذاها استفاده می شود. ویتامین ها: تخم مرغ، بیشتر ویتامین های موردنیاز بدن به جز ویتامینC را دارد. تخم مرغ منبع خوبی از ویتامین های گروهB و ویتامینA می باشد. همچنین ویتامینD و ویتامینE را به مقدار كافی و لازم تأمین می كند. املاح: تخم مرغ حاوی تمامی املاح برای تأمین سلامتی فرد است. به خصوص اینكه منبع بسیار خوب ید و فسفر می باشد كه ید برای ساخت هورمون تیروئیدی و فسفر برای رشد بهتر و سلامتی استخوان های بدن لازم می باشند. املاح مهم دیگری كه در تخم مرغ وجود دارند شامل: روی، سلنیم، آهن و كلسیم می باشند. روی باعث بهبود زخم، بلوغ و رشد بهتر می شود و عفونت را نیز از بین می برد. سلنیم نیز یكی از آنتی اكسیدان های مهم می باشد و رادیكال های آزاد ناشی از سوخت ناقص چربی ها را در بدن از بین می برد و می تواند بر علیه عوامل ایجادكننده سرطان نقش داشته باشد. كلسیم نیز برای عملكرد بهتر سیستم عصبی، رشد بهتر افراد استخوان ها و استحكام ها آنها لازم است. آهن یكی از اجزاء اصلی و حیاتی گلبول های قرمز خون است ولی قابلیت استفاده این نوع آهن برای بدن هنوز مشخص نیست. كربوهیدرات و فیبرغذایی: تخم مرغ به مقدار خیلی كم كربوهیدرات دارد و نیز فاقد فیبرغذایی است. چربی ها: 8/10 درصد تخم مرغ را چربی تشكیل می دهد كه در زرده آن وجود دارد و كمتر از 05/0 درصد آن در سفیده موجود است. بر اساس تحقیقات 11 درصد اسیدهای چرب تخم مرغ از نوع اسیدهای چرب غیراشباع پلی( با چند باند دوگانه)، 44 درصد از نوع اسیدهای چرب غیراشباع مونو( با یك باند دوگانه) و 29 درصد از نوع اسیدهای چرب اشباع است. ¤ مواد معدنی: 1. کلسیم: تقریباً 6/1 درصد وزن بدن را کلسیم تشکیل می دهد که نسبت به سایر مواد معدنی تشکیل دهنده بدن، سهم بیشتری را به خود اختصاص داده است. 58 درصد خاکستر اسکلت بدن را فسفات کلسیم تشکیل می دهد و مقادیری از آن در مایعات بدن، اعصاب، قلب و عضلات وجود دارد. مقدار مناسب کلسیم در بدن، در تنظیم ضربان و فشار خون مؤثر است. غذای روزانه هر فرد باید حداقل حاوی 008 میلی گرم کلسیم باشد. این میزان در مورد زنان باردار و شیرده از 0051 تا 0002 میلی گرم توصیه شده است. 62 میلی گرم کلسیم در تخم مرغ وجود دارد که عمدتاً در زرده آن موجود است. عوارض کمبود کلسیم در کودکان، نرمی استخوان، کاهش رشد، خرابی دندان ها و لثه و در بزرگسالان، پوکی استخوان است. 2. فسفر: فسفر از ترکیبات مهم سلول های بدن است و در واکنش های شیمیایی بدن و همچنین فعال کردن آنزیم ها، ویتامین ها و در نهایت رشد و ترمیم بافت های بدن نقش عمده ای به عهده دارد. فسفر به همراه کلسیم در تشکیل و استحکام استخوان ها عمل می کند و در ساخت بافت های عضلانی، مغز و اعصاب دخالت دارد. مقدار مصرف روزانه فسفر برابر کلسیم پیشنهاد می شود غذاهایی که به اندازه کافی حاوی پروتئین و کلسیم هستند، از فسفر کافی نیز برخوردارند. فسفر تخم مرغ که عمدتاً در زرده آن وجود دارد به میزان 69 میلی گرم بوده و از لحاظ مقداری نسبت به کلسیم برتری دارد. عوارض کمبود فسفر در بدن مشابه عوارض کمبود کلسیم است. 3. سدیم و پتاسیم اگرچه خواص سدیم و پتاسیم از نظر شیمیایی مشابه است، ولی هیچ یک از آنها را در بدن نمی توان جایگزین دیگری کرد. سدیم 2/0 درصد وزن بدن را تشکیل می دهد و عمدتاً در مایعات بدن و خون یافت می شود. افزایش سدیم در بدن موجب خروج آب سلولی و تورم اندام های تحتانی بدن می شود. پتاسیم 9 درصد وزن بدن را تشکیل می دهد و عمدتاً از ترکیبات داخل سلولی است. پتاسیم تنظیم کننده ای مناسب برای حالت اسیدی و بازی خون است و در ایجاد تعادل میان سلول های بدن و مایع اطراف آنها اهمیت دارد. نیاز روزانه یک فرد بالغ به سدیم و پتاسیم به ترتیب 5/1 و 7/4 گرم است. میزان سدیم و پتاسیم که غالباً در سفیده تخم مرغ یافت می شوند به ترتیب 07 و 76 میلی گرم است. به این ترتیب یک عدد تخم مرغ به طور متوسط به ترتیب 5/22 و 07 درصد نیاز روزانه یک فرد بالغ را به سدیم و پتاسیم تأمین می کند. 4. سلنیوم: سلنیوم آنتی اکسیدانی است که از انهدام بافت های بدن جلوگیری کرده و به همراه ویتامین E علیه برخی بیماری های مزمن عمل می کند. سلنیوم در تقویت سیستم ایمنی، بهبود آرتریت روماتوئید، پیشگیری از پارکینسون و آلزایمر، حفاظت از چشم ها در مقابل آب مروارید، بهبود خلق و خو و کاهش افسردگی، کاهش خطر بیماری های قلبی و پیشگیری از سرطان مؤثر است. 5. آهن: اگرچه آهن فقط 400/0 درصد وزن بدن را تشکیل می دهد، اما اهمیت و نقش ویژه ای در انتقال اکسیژن خون به سلول های بدن دارد. مقدار آهن تخم مرغ حدود 29/0 میلی گرم و عمدتاً در زرده موجود است که به نسبت دیگر مواد موجود در آن کمتر است. در رژیم غذایی روزانه، مصرف آهن برای بچه ها 5 تا 01، مردان 01 و زنان 81 میلی گرم توصیه می شود. البته نوع آهن مصرفی برای جذب در بدن بسیار اهمیت دارد. به طور مثال اگرچه اسفناج به عنوان یک ماده غذایی، حاوی درصد بالایی آهن است، اما فقط درصد کمی از آن قابلیت جذب در بدن را دارد این در حالی است که آهن موجود در تخم مرغ به طور کامل جذب بدن می شود. زرده تخم مرغ یکی از منابع خوب آهن است ولی آهن آن در مقایسه با آهن Haem موجود در گوشت، از قابلیت جذب کمتری برخوردار است. وجود زرده تخم مرغ در برنامه غذایی کودکان، بخشی از آهن مورد نیاز آنها را تأمین می کند.



نوع مطلب : مختلف، مقالات، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :




دوشنبه 9 مرداد 1396 09:22 ب.ظ
Hello! I could have sworn I've been to this website before but after browsing through some of the post I realized it's new to me.
Anyhow, I'm definitely glad I found it and I'll be book-marking and checking back often!
سه شنبه 26 اردیبهشت 1396 07:12 ب.ظ
Hi there! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform
are you using for this site? I'm getting sick
and tired of Wordpress because I've had problems with hackers and
I'm looking at alternatives for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.
دوشنبه 25 اردیبهشت 1396 04:00 ق.ظ
Great post. I was checking constantly this blog and I'm impressed!
Extremely helpful information particularly the last part :) I
care for such info much. I was seeking this certain information for a
long time. Thank you and best of luck.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر